Gå till vår web-app
Se alla | Veckans program

Street food Malmö: Folkets Park -premiär!
2017-04-29 11:00 - 19:00
Nu är det äntligen dags för premiären! Under sommaren samlar vi streetfood för alla smaker i Folkets Park. Generöst med plats, skön stämning och gott sällskap. Från lunch till kväll, hela sommaren. Detta firar vi den 29 april med artister och konserter samt DJ:s och massor med roliga och intressanta aktiviteter! 

Medverkande på Streetfoodtorget har vi: Casseroll Food Truck, Glada Munkar Bak- och Restaurangbil, Green Fries, Green Queen, Kaffebaren på Möllan Meal On Wheels, Nois café & deli, Nordic Street Food, Roots Of Africa, Scandwich, Simple Food Truck, The masala box i Malmö och Vegan Soul Train 

Program: 
Friisgatan: 
11:30 - Invigning med Andreas Schönström (S)
11:40 - Freestyle Phanatix
12:20 - 13:00 - Workshop med Freestyle Phanatix
13:00 - 15:00 - DJ:s
15:00 - Saint
15:30 - 19:00 - DJ:s

Konserter under blodboken:
12.00- Pauls New Orleans Gang
13:30 - Miriam Aida
15:30 - Feivel 
18:00 - Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye

Miriam Aida
Miriam Aida behöver ingen närmare presentation för oss Malmöbor. Utöver att ha figurerat i en mängd folkkära olika sammanhang här i staden så har hon även uppträtt världen över i bland annat Japan, Storbritannien, Brasilien, Frankrike, Spanien, USA, Turkiet, Ryssland, Italien och Tyskland med sin bossa nova och jazzmusik. Sen 2010 är hon även en profil på Sveriges Radio P2 JAZZ som producent och presentatör.
https://www.facebook.com/MiriamAidaMusic/
https://miriamaida.wordpress.com/
https://www.youtube.com/watch?v=AELLzwWbNYA

Feivel
Elin Hörberg har blivit beskriven som ”Beirut under en nordisk frostnatt”, och som medlem av det svenska indiebandet Skilla tog hon upp namnet Feivel under 2014 som ett sätt att få utlopp för sina soloprojekt. Sedan dess har hon hyllats på bloggar världen över, och spelats i både svensk och internationell radio. Feivel och hennes band bygger upp ett drömlikt melankolisk poplandskap där de mörka texterna presenteras med en delikat sångröst. Hon är just nu skivaktuell med ”My Mind and the Thunder Sky”.
https://www.facebook.com/feivelfeivel/ 
http://feivelfeivel.com/
https://www.youtube.com/watch?v=gtvJ6KZtoU8

Louisa Lyne
Louisa Lyne har under flera år tagit jiddisch och dess musik till sitt hjärta. För henne är det inte en död kultur från en svunnen dåtid, utan ett levande arv som präglas av mångfald, öppenhet och tolerans. Hon uppträder sen 2010 med musikerna i ensembles ”Di Yiddish Kapelye”, och tillsammans med Louisas karismatiska sång och atmosfären som musiken för med sig så har gruppen underhållt och förnöjt publik världen över.
https://www.facebook.com/LouisaLyneYK/ 
http://www.louisalyne.se/
https://www.youtube.com/watch?v=zZnvx3sRkOg

Saint
Saint har rötter i Gambia och har alltid sett musiken som central i sitt liv, det har varit hans ankare i stormen och ett lugn att landa i bland livets kaos. Som producent och artist släppte han nyligen skivan ”The New Funky Dread” som har kallats för det bästa skandinaviska hiphop-albumet på flera år av Vice Magazine. 
https://www.facebook.com/vintage.saint/
http://www.todayisvintage.se/saint/
https://www.youtube.com/watch?v=mp93GyfTBWQ

FREESTYLE PHANATIX
Freestyle Phanatix är skandinaviens största professionella turnerande performance-trupp som har genomlevt hip hopens tre årtionden och utveckling. Vi utmanar hiphop’ens potential genom shows, battles, scenkonst, men också workshops. Freestyle Phanatix har genomfört fler än 3000 föreställningar och workshops världen över. 

Truppen är dubbla skandinaviska mästare i breakdance, dubbla svenska mästare och skandinavisk-baltiska mästare. Phanatix har också deltagit i och fått fina placeringar i UK Breakdance Championship (EM) och Battle Of The Year (VM). 
Freestyle Phanatix engagerar de bästa artisterna från "the old school", " the new school" och "the next school". Tre generationer med specialkunskaper i hiphopens konstarter. Truppens arbete är genomsyrat av budskapet om öppenhet, sammanhållning och att kunna se bortom hudfärg och bakgrund. Freestyle Phanatix har en förmåga att alltid få sin publik med sig, oavsett vem de uppträder för.

Freestyle Phanatix engageras till c:a 200-300 enskilda arrangemang varje år. I år turnerar vi Sverige, Danmark och Norge med fyra föreställningar och ett flertal workshops inom breakdance, streetdance, rap, lyrik och beatbox.
_____________________________________________________________

Dessutom:
11:00 - 19:00 - Boule på Franska Torget med guider
Boulebar Drottningtorgets nördiga guider kommer att finnas på plats för att köra speedboule tävlingar. Speedboule är en snabbversion av boule, lite som rundpingis fast med mer utmanarkänsla. Passar alla åldrar och oavsett om du är boulenörd eller inte kastat ditt första klot ännu. En match är en runda, med 6 klot per lag, där vinnarlaget står kvar. -Vi ses på gruset!

11:00-19:00 Röda korset har pop-up butik på Norra Parkgatan
I vår pop –up butik finns något för alla! Passa på att fynda ”ny” väska, sjal eller varför inte en äkta slips från 70-talet? Till barn i alla åldrar finns gosedjur i oräkneliga former. Och för dem som kan läsa finns bokpaket med både gastkramande spänning och rosaskimrande romantik, vissa kryddade med humor. Överskottet från försäljningen går rakt ner i insamlingsbössorna till Besöksverksamheten för att lindra ofrivillig ensamhet i Malmö som växer i snabb takt. Samhällsförändringar som splittrade familjer med anhöriga långt bort och det faktum att vi blir äldre och äldre, bidrar till att vi också blir allt mer ensamma.
Bidra till att en ensam människa får ett besök, en fika eller en promenad genom att handla, lägga en slant i insamlingsbössa eller via swish 1233526019


14:00 - 19:00 - Miniramp Jam
Våren är här och med den kommer Folkets Miniramp Jam. Här samlas skatare från hela Skandinavien för att under bar himmel välkomna våren på rampen i Folkets Park. Till Folkets Miniramp Jam är alla välkomna. Alla kön, åldrar och stilar. Alla åker tillsammans. Med start kl. 14. 


Street Food Malmö: Folkets Park är efter detta igång 11:00 - 19:00 onsdagar till söndagar. Vilka som finns på plats och vad som serveras varierar från dag till dag. Dagens schema och menyer hittar du här: streetfoodmalmo.se
Lägg till i din kalender
Iphone (iCal) Android (vCal)