Folkets Park sammanfattar året

Publicerad 23 december 2016

Nyår är runt hörnet och ett fartfyllt år i Folkets Park närmar sig sitt slut. Under året har hundratals arrangemang och aktiviteter har gått av stapeln, några av dessa kommer vi ta med och utveckla ytterligare till nästa år medan andra får lämna plats för nya programpunkter. Men innan vi går igenom nästa års nyheter tar vi en tillbakablick på året som gått!

Vårt fullspäckade program innehöll allt från högtidsfiranden och allsång till musikfestivaler och Pride.

midsommar

 

Året inleddes med skridskoåkning på isbanan och när våren kom började gräsmattorna framför Stora scenen fyllas med högtidsfiranden. På loppisarna var fyndläget högt. På Franska torget bjöds det in till boulespel tillsammans med Boulebaren, matmarknaden Stadens skafferi dukade upp lokala och närproducerade läckerheter och den stora skaterampen fick sällskap av en mindre.

p1030373

 

I början av sommaren öppnade stadsodlingen Odla i Parken med undervisning och aktiviteter för barn. Här fick barn i alla åldrar under sommarmånaderna möjlighet att så, odla och skörda grönsaker och bär tillsammans med pedagoger från Växtverket. Dessutom startade en grupp grannar till parken en egen odling, som sådde och skördade grönsaker i några av pallkragarna.

odla-i-parken

 

Ett av årets stora tillskott är den nya klätterställningen som stod klar i juli och har sedan dess varit en av parkens mest besökta platser. Och under sommarkvällarna var gräsmattorna framför Stora scenen fyllda av besökare som picknickade och hängde.

klatterstallning

 

I veckan släppte vi några av det kommande årets nyheter. Cykelsafarin gör efterlängtad comeback, två nya hoppkuddar kommer att ta plats i parken, ett helt nytt streetfood -område har premiär under våren och på Franska torget kommer fyra boulebanor anläggas. Och detta är bara några av nyheterna i Folkets Park under 2017. Håll utkik på vår hemsida för mer information om vad som komma skall!

Nu tar vi på parkkontoret jullov och laddar om för ett fartfyllt 2017. Vi vill passa på att tacka alla som har besökt Folkets Park under det gångna året och önskar er God Jul och Gott Nytt År!